Antropología Inuit

Curs. Groenlàndia. La darrera frontera humana habitada (III) / Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part.

Fecha: 09/02/2022

Escola d’Humanitats Artkhé

Lloc: Escola d’Humanitats Artkhé
Hora: 10.00h – 11.30h
Adreça: C/ Consell de Cent, 295, 1r 1a, 08007 Barcelona

Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Balaguer

Lloc: Consell Comarcal de la Noguera
Hora: 17.30h
Adreça: Plaça de la Unió Catalanista, 1. 25600 – Balaguer

Curs. Groenlàndia. La darrera frontera humana habitada (III). En aquest curs de 5 sessions parlarem d’un estat emergent; Groenlàndia, un territori de contrastos, no només geogràfics sinó també humans i on coexisteixen diferents formes de supervivència i adaptació al medi. A més, aquest país que en poc temps va passar de ser una colònia a convertir-se en un autogovern, en via de la seva pròpia independència, és actualment un mirall on es volen reflectir molts grups indígenes de tot el planeta i és un exemple democràtic per a els governs del món. Sens dubte, saber la història de Groenlàndia ens permetrà també conèixer una de les darreres bufades d’humanitat que li queden a aquest planeta: el poble inuit: https://www.escolaartkhe.com/esdeveniments/groenlandia-la-darrera-frontera-humana-habitada/

Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part. En un dels llocs més inhòspits i freds de la planeta, conegut com «La fi del món», enmig de la tundra siberiana, hi viu un poble, els nenets, que segueixen mantenint les seves tradicions ancestrals. Són nòmades, pastors de rens i les seves vides es veuen condicionades pel pas de les estacions, adaptant-se en tot moment als canvis que es produeixen en el seu entorn i emigrant a la recerca de noves pastures com fan durant els mesos d’estiu, la pitjor època de l’any per accedir als seus campaments estivals instal·lats temporalment enmig del no-res.