Antropología Inuit

Seminari. Cultures Precolombines. Les petjades del nostre passat (III) / Conferència. Amundsen – Scott: el pitjor viatge del món. La conquesta del Pol Sud (Antàrtida).

Fecha: 10/12/2019

Escola d’Humanitats Artkhé

Hora: 10.30 h – 12.00 h
Adreça: Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Preu: 60€ (per 4 sessions). Matriculació

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Barcelona

Lloc: Institut Català de la Salut (ICS).
Hora: 17.00 h
Adreça:  Gran Via de les Corts Catalanes, 587-58, 08007 – Barcelona

Els hipogeus de Tierradentro i els muiscas, el poble del mite de «El Dorado». L’Amèrica precolombina és un període historiogràfic que conforma la prehistòria i la història del continent americà, des del Paleolític superior fins a la colonització europea. Durant aquesta època es van desenvolupar centenars de cultures i desenes de civilitzacions originàries al llarg de tot el continent. Aquest xic pretén introduir-nos en algunes de les cultures precolombines més fascinants del continent americà i que han deixat un extraordinari llegat per a la humanitat. Començarem amb les conegudes “cultures mares” precolombines: Olmeca a Mesoamèrica i Caral i Chavín de Huantar a la regió Andina. Continuarem amb la cultura del Mississippí i el seu màxim exponent, la ciutat de Cahokia. I acabarem amb les misterioses civilitzacions de Tierradentro i Muisca a Colòmbia, i Nazca i Paracas al Perú.

Més informació

 

Els exploradors Roald Amundsen i Robert Falcon Scott van protagonitzar el 1911, la cursa més apassionant, arriscada i perillosa de les expedicions polars, i que els va portar fins al Pol Sud. Només un va aconseguir la glòria, mentre l’altre es va convertir en un heroi. Conèixer la seva història ens permetrà entendre fins a quin punt l’ambició i les ganes de superació de l’home, el poden portar fins a indrets tan inhòspits i aïllats com l’Antàrtida.