Antropología Inuit

Conferència. Caral-Supe, la primera civilització d’Amèrica. Seminari. Antropologia del Gel. Els nenets. Els darrers pastors nòmades de Iamàlia, Sibèria (III)

Fecha: 29/10/2020

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Baix Guinardó

Lloc: Casal Gent Gran Baix Guinardó
Hora: 17.30h
Adreça: C/ Marina, 380, 08025 – Barcelona

Escola d’Humanitats Artkhé

Hora: 19.30 h – 21.00 h
Adreça: Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Preu: 50€ (per 5 sessions). Matriculació

Conferència. Caral-Supe, la primera civilització d’Amèrica. La cultura de Caral-Supe, que es va desenvolupar fa uns 5.000 anys, està considerada actualment com la civilització més antiga d’Amèrica. Contemporània amb l’Antic Egipte i la Sumèria de Mesopotàmia, és una de les anomenades «cultures mares« de l’àrea Andina. Les seves obres d’enginyeria van ser extraordinàries, el seu desenvolupament científic va ser admirable i la seva organització política, social i religiosa va servir com a llegat per a altres cultures precolombines que la van succeir. A més va ser una de les primeres civilitzacions de la Història en mostrar respecte per la natura.

 

 

Seminari: Els nenets. Els darrers pastors nòmades de Iamàlia, Sibèria (III). En un dels llocs més inhòspits i freds de la planeta, al bell mig de la tundra, viu un poble, els nenets, que segueix mantenint les seves tradicions ancestrals. Ni el procés de globalització mundial ni les polítiques del Govern rus encaminades a l’explotació dels jaciments de gas que es troben a la península de Iamàlia, han aconseguit que aquest poble canviï la seva manera de viure. Avui dia, els nenets continuen amb el seu nomadisme, el pasturatge de rens i lluitant per la seva supervivència. Enllaç per veure el programa del seminari de 5 sessions: https://www.escolaartkhe.com/esdeveniments/nenets/