Antropología Inuit

Curso Culturas Precolombinas.Tiwanaku, el poder en las aguas del lago Titicaca / Conferència. Guatemala. El cor del món maia

Fecha: 12/11/2024

Arqueonet

Lloc: Arqueonet
Hora: 10.30h – 12.00h
Adreça: C/ Sepúlveda, 79, 08015 Barcelona

Aula d’Extensió Universitària de Granollers (AGEVO)

Lloc: Museu de Granollers
Hora: 18.30h
Adreça: C/ Anselm Clavé, 40. 08401 – Granollers.

Tiwanaku, el poder en las aguas del lago Titicaca, Fue una de las civilizaciones andinas más longevas e interesantes de la historia. Desapareció de forma repentina y misteriosa, pero dejó tras de sí un enorme legado, como algunas de sus prácticas religiosas, las ofrendas submarinas o el culto al dios Wiracocha, que serían adoptadas tiempo después por los incas. Tiwanaku constituyó un de los centros de ciencias y artes más importantes de la América Prehispánica.

Enlace para bajarse el programa en PDF: https://www.arqueonet.net/Files/24092.pdf

 

Conferència. Guatemala. El cor del món maia. En aquest país de la primavera eterna, va néixer una de les civilitzacions més admirables del món antic, la cultura maia. Els seus impressionants monuments, els seus coneixements astronòmics, la seva llengua i escriptura i el seu sistema calendàric constitueixen un valuosíssim llegat per a la Història. A Guatemala, més que en cap altre lloc de Llatinoamèrica, les tradicions precolombines continuen encara molt vives entre la població indígena, descendent d’una cultura de l’Edat de Pedra i amb un profund sincretisme religiós. Sense ser un dels països d’Amèrica més visitats pels turistes, amaga no només grans tresors colonials i arqueològics, sinó també naturals, i que constitueixen un mosaic de contrastos, que converteixen a Guatemala en un dels llocs més impressionants i meravellosos del planeta.