Antropología Inuit

Conferència. Knud Rasmussen. L’home que va donar a conèixer els inuit / Seminari. Antropologia del gel: Els inuit. Caçadors del Gran Nord (IV)

Fecha: 05/03/2020

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Barcelona

Lloc: Capella Universitat Central de Barcelona
Hora: 17.30h
Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007 – Barcelona

Escola d’Humanitats Artkhé

Hora: 19.00 h – 20.30 h
Adreça: Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Preu: 60€ (per 4 sessions). Matriculació

Conferència. Knud Rasmussen. L’home que va donar a conèixer els inuit: Knud Rasmussen, explorador polar i etnòleg nascut a Groenlàndia, és un dels personatges més importants però més desconeguts en la història de les expedicions àrtiques. Va conviure amb els inuit, i va ser qui va donar a conèixer al món occidental aquesta cultura àrtica. Sens dubte, conèixer la seva trajectòria, seguint els seus propis passos, ens permetrà entendre com ha evolucionat el poble inuit fins als nostres dies i com s’ha convertit en tot un referent per als pobles indígenes del planeta.

 

 

Seminari. Antropologia del gel: Els inuit. Caçadors del Gran Nord (IV). Els inuit, que significa “éssers humans” són un dels pobles indígenes que encara conserven moltes de les seves antigues tradicions. A més, han aconseguit assimilar la presència de l’home blanc en les seves terres i s’han adaptat al món modern, mantenint moltes dels seves costums ancestrals. Vivint en perfecta simbiosi amb la naturalesa, els inuit han sabut aprofitar els escassos recursos que l’Àrtic els ofereix i s’han convertit, en l’actualitat, en la societat caçadora més avançada del món. Malgrat això, avui dia corrent perill de desaparèixer, com a cultura tradicional, degut a que són els primers afectats pel canvi climàtic i a la contaminació mediambiental que afecten a la nostra Terra. En aquest xic de 4 sessions us proposem viatjar a l’Àrtic per conèixer de primer mà, i en profunditat, la riquesa cultural d’aquest poble del gel que constitueix un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta. Farem un recorregut des del passat fins el present analitzant i explicant els trets més característics d’aquesta cultura. Més informació.