Antropología Inuit

Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part / Conferència. Knud Rasmussen. L’home que va donar a conèixer els inuit

Fecha: 24/04/2020

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Barcelona

Lloc: Fundació Balmesiana
Hora: 11.00h
Adreça: C/ Duran i Bas, 9, 08002 – Barcelona

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Vilallonga del Camp

Lloc: Sala d’Actes del Centre Recreatiu
Hora: 19.00h
Adreça: Carretera de Valls, 1, 43141 – Vilallonga del Camp (Tarragona)

Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part.  En un dels llocs més inhòspits i freds de la planeta, conegut com «La fi del món», enmig de la tundra siberiana, hi viu un poble, els nenets, que segueixen mantenint les seves tradicions ancestrals. Són nòmades, pastors de rens i les seves vides es veuen condicionades pel pas de les estacions, adaptant-se en tot moment als canvis que es produeixen en el seu entorn i emigrant a la recerca de noves pastures com fan durant els mesos d’estiu, la pitjor època de l’any per accedir als seus campaments estivals instal·lats temporalment enmig del no-res.

 

Conferència. Knud Rasmussen. L’home que va donar a conèixer els inuit. Knud Rasmussen, explorador polar i etnòleg nascut a Groenlàndia, és un dels personatges més importants però més desconeguts en la història de les expedicions àrtiques. Va conviure amb els inuit, i va ser qui va donar a conèixer al món occidental aquesta cultura àrtica. Sens dubte, conèixer la seva trajectòria, seguint els seus propis passos, ens permetrà entendre com ha evolucionat el poble inuit fins als nostres dies i com s’ha convertit en tot un referent per als pobles indígenes del planeta.