Antropología Inuit

Curs. Mongòlia. El país de l’etern cel blau / Cicle de cultura tradicional de Mongòlia, amb tallers i tastos

Fecha: 25/11/2024

Aula A-12 Estudis & Recerca Interuniversitaria

Lloc: Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona UPC. Planta baixa. Aula 0.2
Hora: 10.00h – 11.45h
Adreça: C/ Av. Dr. Marañón, 44-50, 08028 Barcelona

Arqueonet

Lloc: Arqueonet
Hora: 17.35h – 19.05h
Adreça: C/ Sepúlveda, 79, 08015 Barcelona

Mongòlia. Prehistòria i l’avantsala de l’Imperi Mongol. Mongòlia, és una regió remota de grans extensions, estepes interminables i cels infinits, bressol de pobles nòmades i de multitud de grups ètnics. Terra d’encreuament de cultures i religions, posseeix una gran varietat d’ecosistemes. Envoltada de llegendes, Mongòlia és una terra mítica i llegendària des dels temps del famós Genghis Khan i encara preserva arrelades tradicions budistes tibetanes, xamanisme, animisme i alguns pobles nòmades.

 

L’Imperi Mongol va donar lloc a una florida de l’art tradicional, beneficiant la literatura i les belles arts decoratives de tots els pobles que governaven, i traslladant aquest coneixement exterior a les obres d’art pròpies dels nòmades mongols. Amb la introducció del budisme, a partir del segle XIII, l’art mongol va passar a tindre una connotació religiosa, encara que també molt influenciada pel tengrianisme, la religió tradicional dels mongols fins aquell moment.

Taller d’artesania tradicional mongol. Shagain naadgai. Es tracta d’un joc tradicional mongol fet amb petits ossos d’ovella. En aquest taller no només aprendrem a confeccionar aquest joc sinó que també n’aprendrem a jugar-hi.

Enllaç per baixar-se el programa en PDF: https://www.arqueonet.net/Files/24104.pdf