Antropología Inuit

Curso Culturas Precolombinas: Bajo las huellas de nuestro pasado (IV) / Conferència. Caral-Supe, la primera civilització d’Amèrica

Fecha: 23/01/2024

Arqueonet

Lloc: Arqueonet
Hora: 10.30h – 12.00h
Adreça: C/ Sepúlveda, 79, 08015 Barcelona

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran El Masnou

Lloc: Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre
Hora: 18.30h
Adreça: Carrer Josep Pujadas Truch, 1 A, 08320 – El Masnou

Conferencia. Cultura Mochica. Los súbditos de Aiapaec, el dios degollador. Sin duda el esplendor y la magnitud cultural de esta civilización se ve reflejada en dos de los hallazgos arqueológicos más importantes de las últimas décadas en América: las tumbas reales del señor de Sipán y la dama de Cao que permanecieron intactas hasta su descubrimiento y que mejor muestran el poder de la clase dirigente precolombina.

 

 

Conferència. Caral-Supe, la primera civilització d’Amèrica. La cultura de Caral-Supe, que es va desenvolupar fa uns 5.000 anys, està considerada actualment com la civilització més antiga d’Amèrica. Contemporània amb l’Antic Egipte i la Sumèria de Mesopotàmia, és una de les anomenades «cultures mares« de l’àrea Andina. Les seves obres d’enginyeria van ser extraordinàries, el seu desenvolupament científic va ser admirable i la seva organització política, social i religiosa va servir com a llegat per a altres cultures precolombines que la van succeir. A més va ser una de les primeres civilitzacions de la Història en mostrar respecte per la natura.