Antropología Inuit

Seminaris. Cultures Precolombines, sota les petjades del nostre passat (I) / Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part

Fecha: 23/02/2021

Escola d’Humanitats Artkhé

Les sessions seran presencials i via streaming. Un cop acabades, les persones inscrites podran visualitzar de nou l’enregistrament.

Hora: 10.00 h – 11.30 h
Adreça: Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Preu: per 5 sessions. Matriculació

    • Modalitat presencial: 60€
    • Modalitat on-line (en directe a distància): 50€
    • Modalitat en diferit (classe enregistrada): 40€

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Barberà del Vallès

Lloc: Biblioteca Esteve Paluzie
Hora: 17.30h
Adreça: Plaça Constitució, s/n, 08210 – Barberà del Vallès (Barcelona)

Seminari. El poblament del continent americà. Caral-Supe, la primera civilització de Amèrica. L’Amèrica precolombina és un període historiogràfic que conforma la prehistòria i història del continent americà, des del Paleolític superior fins a la colonització europea. Durant aquesta època es van desenvolupar centenars de cultures i desenes de civilitzacions originàries al llarg de tot el continent.

 

 

 

Conferència. Un estiu a Sibèria amb els nenets, pastors nòmades de Iamàlia. IIª Part. En un dels llocs més inhòspits i freds de la planeta, conegut com «La fi del món», enmig de la tundra siberiana, hi viu un poble, els nenets, que segueixen mantenint les seves tradicions ancestrals. Són nòmades, pastors de rens i les seves vides es veuen condicionades pel pas de les estacions, adaptant-se en tot moment als canvis que es produeixen en el seu entorn i emigrant a la recerca de noves pastures com fan durant els mesos d’estiu, la pitjor època de l’any per accedir als seus campaments estivals instal·lats temporalment enmig del no-res.