Antropología Inuit

Seminaris. Cultures Precolombines, sota les petjades del nostre passat (III) / Conferència. La cultura nòrdica: els víkings de Groenlàndia

Fecha: 09/03/2021

Escola d’Humanitats Artkhé

Les sessions seran presencials i via streaming. Un cop acabades, les persones inscrites podran visualitzar de nou l’enregistrament.

Hora: 10.00 h – 11.30 h
Adreça: Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Preu: per 5 sessions. Matriculació

  • Modalitat presencial: 60€
  • Modalitat on-line (en directe a distància): 50€
  • Modalitat en diferit (classe enregistrada): 40€

 

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Martorell

Lloc:
Hora: 17.30h
Adreça:

 

Seminari. Els hipogeus de Tierradentro, un viatge a l’Inframón. L’Amèrica precolombina és un període historiogràfic que conforma la prehistòria i història del continent americà, des del Paleolític superior fins a la colonització europea. Durant aquesta època es van desenvolupar centenars de cultures i desenes de civilitzacions originàries al llarg de tot el continent.

 

 

 

Conferència. La cultura nòrdica. Els víkings de Groenlàndia. Erik el vermell i els seus homes van ser els primers europeus que van arribar a l’any 982 d.C. a una illa a la qual van posar el nom de Groenlàndia («Terra Verda»). Durant quatre segles els víkings es van enfrontar amb els avantpassats dels inuit (primer els dorset i a continuació els thule), van establir diverses colònies i van fundar el primer arquebisbat a territori americà. Encara avui segueix sent un misteri la desaparició de la cultura nòrdica a Groenlàndia i tan sols, les restes trobades de les seves antigues colònies, donen testimoniatge dels primers assentaments europeus a Amèrica.