Antropología Inuit

Exposició “Viatge a la terra dels inuit” a FineArt (Igualada)

Viatge a la terra dels inuit, una mirada antropològica. Fotografies, dibuixos i textos. Del 22 de febrer al 17 de març de 2019.

A través dels ulls i les paraules d’en Francesc Bailón Trueba, antropòleg i viatger polar, ens aproparem als inuit, un poble més conegut pel seu nom que per la seva realitat cultural. Anirem a la recerca dels poetes de l’Àrtic, ja que antigament els inuit solucionaven els seus conflictes interns, excepte l’assassinat, improvisant cançons i poemes. A través de les fotografies recollides al llarg de les expedicions àrtiques dutes a terme per l’autor en els darrers 15 anys, ens endinsarem en el poble inuit, un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta. Aquesta exposició és sens dubte una oportunitat única per saber d’on venim i en el que ens hem convertit.

Viatge a la terra dels inuit, una mirada antropològica. FineArt Igualada 2019 (7ª edició)

Lloc: Biblioteca Central d’Igualada. Plaça de Cal Font, s/n, 08700 Igualada, Barcelona
Exposició: del 22 de febrer al 17 de març 2019
Informació: http://www.fineartigualada.cat/ca/espais/biblioteca-central

Horaris:

Dilluns: de 16 h a 20.30 h
De dimarts a divendres: de 10 h a 13 h i de 16 a 20.30 h
Dissabtes i diumenges: d’11 h a 13 h i de 17 a 21h

Conferència: Viatge a la terra dels inuit

Lloc: Biblioteca Central d’Igualada. Plaça de Cal Font, s/n, 08700 Igualada, Barcelona
Hora: 19 h
Informació: http://www.fineartigualada.cat/ca/

De la mà de l’antropòleg i viatger polar Francesc Bailón coneixerem a través d’imatges i de les seves vivències i experiències àrtiques, la realitat d’un ètnia més coneguda pel seu nom que per la seva cultura. Ens mostrarà un món que avui dia constitueix un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta, i també veurem com un poble caçador i pescador ha passat a ser el mirall en el qual volen reflectir-se altres grups indígenes de la Terra. Igualment, ens parlarà de temes que ens afecten a tots i especialment al poble inuit, com són l’escalfament global i la contaminació mediambiental que amenacen el nostre planeta. Potser a través d’aquesta xerrada puguem entendre que la supervivència d’aquesta cultura condiciona també la nostra.