Antropología Inuit

Exposición «El desgel humà» (2011-2014)

“Mentre remo, se sent el so del gel al fondre’s. Navego amb caiac pels fiords de Groenlàndia envoltat d’icebergs que no paren de canviar de forma cada vegada que els miro. Això va molt ràpid, tot es desfà molt ràpid”. Marc Duran

L’exposició mostra el meu punt de vista sobre el desgel a través d’una sèrie de fotografies preses duran una expedició de vuit catalans als fiords de Groenlàndia. Les imatges belles contrasten però, amb un greu problema de rerefons: el gel està desapareixent de l’Àrtic, i aquest fet posa en perill la vida de la gent que viu allà: el poble inuit.

Els inuit depenen en certa mesura d’una economia tradicional de subsistència. Aprofiten al màxim els recursos existents en el seu mitjà. Malauradament la seva forma de vida tradicional s’està veient afectada pels problemes mediambientals existents en tot el planeta.

La finalitat de l’exposició és donar a conèixer els efectes del canvi climàtic en la regió àrtica on viuen els inuit i com aquests estan condicionant el futur d’aquest poble, i a sensibilitzar des del punt de vista humà, de les conseqüències derivades del nostre maltractament al planeta.

A través d’opinions i textos que ha recopilat Francesc Bailón (antropòleg especialitzat en la cultura inuit i guia cultural de viatges a l’Àrtic), podreu posar-vos a la pell d’un poble que es desfà, com el gel. Exposició. El desgel humà

Enlace para ver entrevista: https://www.youtube.com/watch?v=ciXL5rg_8IQ

Alella (2011)

Nau Ivanow (2012)

Mataró (2013)

El Corte Inglés de Barcelona (2013)

Ateneu La Farinera (2014)

Biblioteca Antònia Adroher de Girona (2014)