Antropología Inuit

Seminari. Antropologia del gel (II): Els inuit. Caçadors del Gran Nord

Caçador ammassalimmiut de la costa est de Groenlàndia

Del 6 de febrer al 5 de març 2020, els dijous per la tarda, donaré un seminari sobre la cultura inuit.

Escola d’Humanitats Artkhé:

Adreça: C/ Consell de Cent 295, 08007 – Barcelona
Dates: 06/02/20 al 05/03/20
Hora: 19.00 h – 20.30 h

Enllaç per fer la inscripció fins el mateix 6 de febrer, data d’inici del seminari: https://www.escolaartkhe.com/esdeveniments/inuit/

Idioma: Català

Preu: 60€

Caçador ammassalimmiut de la costa est de Groenlàndia

Contingut del seminari

Els inuit, que significa “éssers humans”, són un dels pobles indígenes que encara conserven moltes de les seves antigues tradicions. Tot i que han aconseguit assimilar la presència de l’home blanc en les seves terres i s’han adaptat al món modern, han mantingut molts dels seus costums ancestrals. Tot vivint en perfecta simbiosi amb la naturalesa, els inuit han sabut aprofitar els escassos recursos que l’Àrtic els ofereix i s’han convertit, en l’actualitat, en la societat caçadora més avançada del món. Malgrat això, avui dia corren perill de desaparèixer, com a cultura tradicional, atès que són els primers afectats pel canvi climàtic i la contaminació mediambiental que afecta la Terra.

Temari:

  • 6/02: Marc geogràfic i històric de la cultura inuit: L’origen dels inuit i l’arqueologia àrtica. L’arribada de l’home blanc a l’Àrtic.
  • 13/02: Organització social, divisió de gènere i economia de subsistència tradicional. La lluita contra el fred i el poder de la paraula.
  • 27/02: Contes, llegendes i mites dels inuit. La religió dels inuit: xamanisme i animisme. 
  • 05/03: Procés d’aculturació i pèrdua de la identitat cultural. Entre els costums ancestrals i els avenços tecnològics. Les noves formacions governamentals. El futur del poble inuit.
Caçador inughuit del nord-oest de Groenlàndia