Antropología Inuit

Seminari: Cultures Precolombines. Les petjades del nostre passat

Cultura precolombina de Tierradentro (Colòmbia)

Del 26 de novembre al 17 de desembre, els dimarts pel matí, donaré un seminari sobre les cultures precolombines, algunes d’elles força desconegudes.

Escola d’Humanitats Artkhé:

C/ Consell de Cent 295, 08007 Barcelona
Dates: 26/11/19 al 17/12/19
Hora: 10.30 h – 12.00 h

Enllaç per fer la inscripció fins el mateix 26 de novembre, data d’inici del seminari: https://www.escolaartkhe.com/esdeveniments/cultures-precolombines-les-petjades-del-nostre-passat/

Idioma: Català

Preu: 60€

Cultura precolombina Muisca (Colòmbia)

Contingut del seminari

L’Amèrica precolombina és un període historiogràfic que conforma la prehistòria i la història del continent americà, des del Paleolític superior fins a la colonització europea. Durant aquesta època es van desenvolupar centenars de cultures i desenes de civilitzacions originàries al llarg de tot el continent. Aquest xic pretén introduir-nos en algunes de les cultures precolombines més fascinants del continent americà i que han deixat un extraordinari llegat per a la humanitat. Començarem amb les conegudes “cultures mares” precolombines: Olmeca a Mesoamèrica i Caral i Chavín de Huantar a la regió Andina. Continuarem amb la cultura del Mississippí i el seu màxim exponent, la ciutat de Cahokia. I acabarem amb les misterioses civilitzacions de Tierradentro i Muisca a Colòmbia, i  Nazca i Paracas al Perú.

  • Temari:
    • 26/11: El poblament del continent americà. Les “cultures mares” precolombines: Olmeca (Mesoamèrica) i Caral i Chavín de Huántar (regió Andina).
    • 03/12: La cultura del Mississippí i Cahokia, la ciutat perduda dels Estats Units d’Amèrica.
    • 10/12: Els hipogeus de Tierradentro i els muiscas, el poble del mite de «El Dorado».
    • 17/12: Les civilitzacions Paracas i Nazca, petjades eternes a la sorra peruana.
La cultura del Mississippí. Cahokia (EE.UU)