Antropología Inuit

Seminari: Cultures Precolombines, sota les petjades del nostre passat (III)

La ciutat de Tiwanaku. Foto: iStock / Cezary Wojtkowski

Informació pràctica

De l’1 de febrer al 22 de febrer, els dimarts pel matí, donaré un seminari sobre les cultures precolombines, algunes d’elles força desconegudes.

Galeria Subex

Adreça: C/ Mallorca, 253. 08008 – Barcelona
Dates: 1/02/2022 al 22/02/2022.
Hora: 11.30 h – 13.00 h

Enllaç per fer la inscripció fins el mateix 1 de febrer, data d’inici del seminari: http://www.galeriasubex.com/ca/Galeria/cultures-precolombines-iii/

 • Idioma: Català
 • Preu:
  • Modalitat presencial: 80€
  • Modalitat on-line: 65€
  • Modalitat curs en diferit: 65€

MODALITATS FORMATIVES

Hi ha l’opció de fer el curs en dues modalitats diferents:

 • Modalitat presencial: Classes presencials d’hora i mitja cada setmana a la Galeria Subex. Aquesta modalitat inclou la possibilitat de fer el curs en qualsevol de les altres modalitats en cas necessari.
 • Modalitat on-line (en directe a distància): Classes en directe d’hora i mitja cada setmana, accessibles des d’un mòbil, d’una tauleta o d’un ordinador amb el programa ZOOM. Cada setmana enviarem un correu electrònic on hi trobareu un enllaç per poder accedir a la classe d’aquella setmana. El programa permet visualitzar l’aula de la Galeria en directe, intervenir-hi, i compartir la pantalla per tenir accés a tota la informació que les professores o els professors mostrin a l’aula. Es recomana tenir instal·lat el programa per accedir a les classes amb més facilitat. Aquesta modalitat inclou la possibilitat de fer el curs també en la modalitat en diferit en cas necessari.
 • Modalitat en diferit (classe enregistrada): Classes d’hora i mitja enregistrades cada setmana durant la classe presencial a l’escola.

Professor

Francesc Bailón Trueba és llicenciat en Antropologia Cultural per la Universitat de Barcelona i titulat a Wilderness Guide Level 1 per la WGA. Es dedica a l’estudi, la investigació i la divulgació dels pobles àrtics i de les cultures precolombines. Ha fet més de trenta-cinc expedicions a les regions polars i és guia de viatges a l’Àrtic. Ha escrit nombrosos articles i llibres, i ha assessorat pel·lícules i documentals relacionats amb el poble inuit: https://www.antropologiainuit.com/francesc-bailon/

La ciutat de Teōtihuācan (Mèxic). Foto: https://www.unionedomex.mx/

Contingut del seminari

L’Amèrica precolombina és un període historiogràfic que conforma la prehistòria i la història del continent americà, des del Paleolític superior fins a la colonització europea. Durant aquesta època es van desenvolupar centenars de cultures i desenes de civilitzacions originàries al llarg de tot el continent. Aquest xic pretén introduir-nos en algunes de les cultures precolombines més fascinants del continent americà i que han deixat un extraordinari llegat per a la humanitat. Començarem amb l’enigmàtica cultura Nazca al Perú. Després coneixerem la cultura Tairona de Colòmbia, que es va desenvolupar en una de les muntanyes costaneres més altes del món. A continuació explicarem la cultura de Teōtihuācan representada per una de les ciutats prehispàniques més grans de Mesoamèrica. Finalment, acabarem amb Tiwanaku, que va prosperar a la vora del llac Titicaca i va ser una de les civilitzacions precolombines més longeves.

 • Temari:
  • 01/02: Cultura Nazca, les línies perdudes al desert.
  • 08/02: Cultura Tairona: Chairama i la ciutat perduda de Teyuna.
  • 15/02: Teōtihuācan, el lloc on els homes es converteixen en déus.
  • 22/02: Tiwanaku, el poder en les aigües del llac Titicaca.
La ciutat perduda de Teyuna. (Instagram: @mario_chasing_meteors, archivo).